Kategoriarkiv: Firmabetalt bil

Overblik med en praktisk firmabil beregner

Når man leaser en bil, så finder man som regel ud af, at leasing er en praktisk og nem metode til at få fat i en passende bil for en periode, og fordelen kan anvendes af både private samt firmaer. Da firmaer kan fratrække alle udgifterne til leasing i deres regnskaber, så er leasing især udbredt i erhvervslivet, men man ser nu en kraftig stigning indenfor privatleasing i de seneste år. Imidlertid har det været svært at gennemskue og sammenligne de forskellige priser på leasing, men på Audis hjemmeside kan alle nu få adgang til en ganske praktisk firmabil beregner, således man kan se den månedlige ydelse på leasing sammenlignet med dit beskatningsgrundlag.

Sådan virker Audi beregner model

Økonomien er altid den afgørende faktor, når man skal tage en beslutning omkring leasing af bil, og man må derfor afgøre den maksimale ydelse pr. måned, og dette skal naturligvis være den endelige pris inklusiv det nødvendige ekstraudstyr. På Audis hjemmeside skal man så blot flytte en bil i højre retning, hvorefter beskatningsgrundlaget stiger, og man kan tilsvarende se den månedlige leasingydelse. Dette er især praktisk ved leasing af Audis biler, da disse samtidigt opremses i modellen, således man hurtigt kan se på de aktuelle valgmuligheder, men man kan sagtens anvende denne praktiske firmabil beregner på alle typer firmabil.

Nye leasingmodeller

Der findes flere årsager til, at leasing er i fremgang, og der kommer også nye leasingmodeller på markedet, således flere kan have gavn af leasing. I bund og grund går en leasingaftale blot ud på, at man i stedet for at købe en bil får rådigheden over en ny bil i en ønsket periode, der typisk er på 3 år men kan aftales individuelt. Efter leasingperiodens udløb afleveres bilen tilbage til leasingselskabet, og man kan så starte forfra med at lease en ny bil til det aktuelle transportbehov.

Fordelen ved leasing er især, at man tit kan udskifte bilen til en nyere bil, der netop passer til dit behov, man får ingen uventede udgifter til reparation og service på bilen, og desuden slipper man for at have penge bundet i en bil samt at få tab på bilen i forbindelse med salg af bilen. At betale en fast månedlig ydelse på bilen er nemt at overskue for alle, således det regnskabsmæssigt er enkelt budgettere med.

I dag vælger mange private at lease en mindre bil i 12 måneder, hvilket giver nogle små månedlige ydelser, hvilket er attraktivt for mange unge mennesker med en svag økonomi men med behov for en bil i hverdagen. Der er oven i købet for nylig dukket et begreb op ved navn forældreleasing, hvor forældrene leaser en bil til deres børn, og her står forældrene som ”Bruger 1” og barnet som ”Bruger 2”.

Dette er en praktisk og smart metode til at lade børn over 18 år få en bil til en lav ydelse hver måned. Man skal dog være klar over en speciel mindstebeskatningsregel, som regeringen har fastsat til at være på 160.000 kr. samt 15 % beskatning af den del af bilens værdi, der ikke overstiger 300.000 kr.

Bilværdien over 300.000 kr. beskattes så med 20 %, og hertil kommer et miljøtillæg. Disse beløb er allerede inkluderet i Audis firmabil beregner, og derfor kan det være svært at håndtere tallene i hovedet, når man leder efter en passende bil at lease.

Bedst udnyttelse af en firmabil beregner

shutterstock_517752520

Leasing er uden sammenligning en af de allerbedste ordninger til erhvervslivet, da man får rigtig meget for pengene ved erhvervsleasing.  Det kan faktisk ikke betale sig for dem at investere i egne biler, da leasingudgifterne er fuldt fradragsberettigede.

Alligevel koster det jo firmaet en fast månedlig leasingydelse at få rådighed over en leasingbil, og denne leasingydelse ligger på op mod 1 % af bilens nypris, så man får derfor mest udnyttelse af en leasingmodel ved at lease de dyreste biler, men beløbet er stadig en udgift for firmaet.

Derfor bør man starte med at analysere firmaets nuværende behov for at finde en passende bil at lease, og til formålet findes der heldigvis en praktisk firmabil beregner på Audis hjemmeside, hvor man nemt kan se overblikket for biler indenfor de økonomiske rammer.

Fordele ved leasing

Både private samt firmaer kan lease biler hos leasingselskaberne, hvilket giver en lang række fordele frem for at købe en bil kontant eller på afbetaling. Udgifterne til brændstof, forsikring samt afgifter til staten er de samme, uanset hvilken løsning man vælger, så forskellene ligger i, at bilejere har variable udgifter til både service og reparationer på bilen samt eventuelle låneomkostninger, og dertil kommer der et større værditab, når bilen en gang skal sælges igen.

Dette giver altså bilejere en risiko samt ukendte udgifter hver måned, mens leasingkunderne blot skal betale en fast leasingydelse hver måned, hvilket kan være væsentligt nemmere at overskue og budgettere med, og det er i øvrigt langt nemmere at håndtere regnskabsmæssigt i firmaet.

I løbet af en længere årrække kan det være økonomisk nok at købe en bil, men hvis den ofte skal udskiftes til en anden og mere passende model, så er dette meget kostbart for bilejere. En leasingaftale kan løbe i 12-36 måneder, så ved leasing er man derfor meget fleksibel, således man nemt kan udskifte bilen til en større eller mindre model efter de aktuelle behov.

Fleksible leasingordninger

Der findes faktisk flere typer af leasing, og det kan udnyttes på flere forskellige muligheder, således et firma kan dele med den ansatte om samme bil, hvorefter firmaet kun betaler leasingudgifter for den del, der er firmakørsel, og den ansatte kun betaler den private andel af kørslen.

På den måde udnyttes bilen bedst muligt, og begge parter slipper noget billigere frem for at skulle have hver sin bil. En anden smart leasing model er forældre leasing, hvor forældrene leaser en bil til deres børn, således bruger 1 er forældrene og bruger 2 er barnet.

Man kan naturligvis også lease en bil helt privat, hvorefter man fakturerer sit firma for de respektive km, hvor firmaet har glæde af bilen. Når det gælder økonomi, så er det praktisk at have en hurtig firmabil beregner model klar, fordi man ikke kan overskue alle reglerne og priserne i hovedet, så en beregner model kan holde styr på de faste månedlige leasingudgifter for firmaet, således man nemmere kan foretage et valg ud fra budgettets størrelse.

Gode råd om firmabil

 

Det kan for de fleste opfattes som en jungle, når man ser på reglerne om firmabiler, hvor der findes masser af regler og beskatningsmuligheder, så her kommer der nogle brugbare idéer til, hvordan de fleste bedst udnytter systemet til at få mest bil for pengene.

Man kan både købe eller lease en firmabil, men da firmaer fradrage alle biludgifter i regnskabet, så er der utrolig mange fordele ved at vælge leasing frem for køb af firmabil. Men samtidig skal man jo også finde en passende firmabil, således bilen i alle situationer på passende måde kan varetage transportbehovet for firmaets opgaver.

 

Fordelene ved leasing af firmabil

Faktisk kan det kun betale sig økonomisk set at købe en firmabil, såfremt man kender firmaets transportbehov for de kommende fire år, således man beholder samme bil i en længere årrække, idet den kan anvendes til firmaets forskellige kørselsbehov.

I alle andre tilfælde vil det bedst kunne betale sig at lease en firmabil, da man både har færre penge bundet i bilen, ingen spekulationer på uventede udgifter til reparation og service på bilen, og heller ingen handelsomkostninger samt værditab på bilen, og endeligt er det nemmere at bogføre samt budgettere med en fast månedlig leasingydelse frem for de variable udgifter på en købt firmabil.

En købt firmabil skal desuden afskrives over en længere årrække, hvilket er mere uoverskueligt og kræver en del mere regnskab, og den sidste fordel er, at det er meget bekvemt for et firma at udskifte firmabilen hvert år eller hvert andet år til en mere passende model, således firmaet altid er repræsenteret med en ny moderne bil, der perfekt passer til firmaets image og transportbehov, som jo ofte kan variere. Fordelene ved leasing frem for køb af firmabil er således:

 

  • Ingen kapitalbinding
  • Nem bogføring
  • 100 % fradrag af udgifterne
  • Ingen udgifter til reparation og service
  • Ingen handelsomkostninger
  • Intet værditab på bilen
  • Nemt at skifte bil til en mere passende model

 

Valg af firmabil

På grund af skattereglerne bør man kun vælge en firmabil til en værdi på 160.000 kr. og derover, da dette er den mindste skattemæssige grænse, som man skal betale skat af firmabil med. Man bør naturligvis ikke vælge en større bil eller motor, end man har behov for, da omkostningerne stiger ud fra bilens nypris.

Naturligvis stiger merprisen om måneden ikke meget ud fra bilens pris, så firmaimage og stil bør også prioriteres sammen med bilens pladsbehov og antal kørte km. I mange tilfælde kan det bedst svare sig at vælge diesel frem for benzin, da man ofte kun skal køre 15.000-20.000 km årligt, før diesel er en fordel.

Mange repræsentanter og direktører har brug for at komme frem med elegance i en flot stil, så derfor vælger mange en dyr luksusbil, som jo kan leases for få tusinde kr. om måneden, og på Audis hjemmeside kan man finde flere gode forslag til elegante luksus firmabiler, der ideelt kan klare de fleste firmaers transportbehov.