Gode råd om firmabil

 

Det kan for de fleste opfattes som en jungle, når man ser på reglerne om firmabiler, hvor der findes masser af regler og beskatningsmuligheder, så her kommer der nogle brugbare idéer til, hvordan de fleste bedst udnytter systemet til at få mest bil for pengene.

Man kan både købe eller lease en firmabil, men da firmaer fradrage alle biludgifter i regnskabet, så er der utrolig mange fordele ved at vælge leasing frem for køb af firmabil. Men samtidig skal man jo også finde en passende firmabil, således bilen i alle situationer på passende måde kan varetage transportbehovet for firmaets opgaver.

 

Fordelene ved leasing af firmabil

Faktisk kan det kun betale sig økonomisk set at købe en firmabil, såfremt man kender firmaets transportbehov for de kommende fire år, således man beholder samme bil i en længere årrække, idet den kan anvendes til firmaets forskellige kørselsbehov.

I alle andre tilfælde vil det bedst kunne betale sig at lease en firmabil, da man både har færre penge bundet i bilen, ingen spekulationer på uventede udgifter til reparation og service på bilen, og heller ingen handelsomkostninger samt værditab på bilen, og endeligt er det nemmere at bogføre samt budgettere med en fast månedlig leasingydelse frem for de variable udgifter på en købt firmabil.

En købt firmabil skal desuden afskrives over en længere årrække, hvilket er mere uoverskueligt og kræver en del mere regnskab, og den sidste fordel er, at det er meget bekvemt for et firma at udskifte firmabilen hvert år eller hvert andet år til en mere passende model, således firmaet altid er repræsenteret med en ny moderne bil, der perfekt passer til firmaets image og transportbehov, som jo ofte kan variere. Fordelene ved leasing frem for køb af firmabil er således:

 

  • Ingen kapitalbinding
  • Nem bogføring
  • 100 % fradrag af udgifterne
  • Ingen udgifter til reparation og service
  • Ingen handelsomkostninger
  • Intet værditab på bilen
  • Nemt at skifte bil til en mere passende model

 

Valg af firmabil

På grund af skattereglerne bør man kun vælge en firmabil til en værdi på 160.000 kr. og derover, da dette er den mindste skattemæssige grænse, som man skal betale skat af firmabil med. Man bør naturligvis ikke vælge en større bil eller motor, end man har behov for, da omkostningerne stiger ud fra bilens nypris.

Naturligvis stiger merprisen om måneden ikke meget ud fra bilens pris, så firmaimage og stil bør også prioriteres sammen med bilens pladsbehov og antal kørte km. I mange tilfælde kan det bedst svare sig at vælge diesel frem for benzin, da man ofte kun skal køre 15.000-20.000 km årligt, før diesel er en fordel.

Mange repræsentanter og direktører har brug for at komme frem med elegance i en flot stil, så derfor vælger mange en dyr luksusbil, som jo kan leases for få tusinde kr. om måneden, og på Audis hjemmeside kan man finde flere gode forslag til elegante luksus firmabiler, der ideelt kan klare de fleste firmaers transportbehov.