Udforsk Norges landskaber på motorcykel

shutterstock_530629402

Norge er et af verdens bedste lande at udforske fra et motorcykelsæde, hvorfor en kør selv ferie i Norge bestemt kan anbefales. Norges naturlige miljø er bjergrigt, kystlinjen strækker sig flere hundrede kilometer, og den er afbrudt af en labyrint af fjorde, øer, holme og søer.

Oplev det berømte Nordlys i Norge

Norge er også kendt som det land, hvor midnatssolen danser, især nord for den arktiske cirkel. Her går solen aldrig ned i løbet af midsommeren, og om vinteren kan de mange dale opleve lange perioder uden direkte sollys. Det skulle være en helt igennem fantastisk og enestående oplevelse at opleve nordlys. Det er et meget smukt naturfænomen som alle burde opleve på et eller andet tidspunkt i løbet af deres liv.

Foruden muligheden for at se nordlys, har Norges natur en helt masse at byde på. Verdens længste fjord, Sognefjorden, er blandt andet beliggende i Norge.

Nordkapplateauet, er en stejl klippeformation beliggende i Nordkap kommune, i den nordligste del af Finnmark. Nordkapplateauet stiger 307 meter over havets overflade, og det er et populært turistmål, dels på grund af den barske natur, men mere specifikt, fordi der er mulighed for at opleve midnatssolen om sommeren, og nordlys om vinteren.

Kør selv ferie i Norge er et must for en motorcyklist, der ønsker at indfri et nyt og spændende eventyr i de smukkeste omgivelser. Fantastiske veje og skøn natur sameksisterer i symbiose.

Har du fået blod på tanden og lyst til at kaste dig ud i kør selv i Norge, så book en færgeafgang gennem DFDS Seaways. Der er selvfølgelig mulighed for at have motorcykel med om bord på færgen.

Sådan kommer du sikkert igennem hårnålesvingene

Man kommer ikke udenom de famøse hårnålesving, når man tager på kør selv ferie i Norge. De skarpe u-formede sving, der som oftest følger en bjergvej findes overalt i Norge, hvorfor det er en god idé at øve sig lidt i den type kørsel hjemmefra. I bund og grund handler det om timing og teknik, i og med at man skal lægge vægten fra side til side, når man kører gennem svingene på motorcykel. Trollstigen er en populær vejstrækning, der er kendt for sine udfordrende hårnålesving, der tager dig højere og højere op i landskabet samtidig med at vandfald og udsigtsposter dukker op.